Uitnodiging 1e BRABANTTAFEL

Onderwerp: Opvolging – hoe zorg je ervoor dat de continuïteit van het landgoed wordt bevorderd in wisselwerking met de harmonie van de familie?

Spreker: Francois Carstens van Mesa f.b.c. (lees hier meer)

Datum: Woensdag 29 maart, 19.30 – 22.00
Locatie: Landgoed Bleijendijk te Vught
Gastvrouw: Herma Winnemuller (bestuurslid BPG)

Beste leden van BPG Vereniging Landelijk Brabant,

Graag nodigen wij u uit voor de eerste Brabanttafel. Tijdens het ”Symposium 25 jaar BPG ‘eenheid in verscheidenheid’’ is naar voren gekomen dat er behoefte bestaat aan meer kennisdeling en interactie tussen leden.

Daarom willen wij in kleine kring bijeenkomsten gaan organiseren waarin een bepaald
onderwerp die bij vele particuliere grondbezitters speelt, met elkaar besproken kan worden; en dan letterlijk ‘aan de Brabantse keukentafel’ zodat aanwezigen in discussie met elkaar kunnen gaan, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren.

De eerste Brabanttafel gaat over opvolging bij landgoederen, de dilemma’s die daarbij
spelen en hoe je die bespreekbaar kan maken binnen uw familie. Een klassiek voorbeeld is het dilemma tussen eigenaren, die het landgoed besturen en daar vaak ook wonen, en eigenaren die naar elders zijn getrokken. We hebben Francois Carstens van het adviesbureau Mesa gevraagd om deze avond in te leiden. Hij begeleidt relaties bij het plaveien van hun weg tussen enerzijds de continuïteit van het landgoed en anderzijds de harmonie van de familie zelf. Na de inleiding wisselt hij graag samen met zijn collega Bodine Baan-van Klaveren op interactieve wijze met u van gedachten.

Wilt u graag bij deze avond zijn, meld u zich dan aan bij am.majoie@landelijkbrabant.com. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met het programma.

We kijken uit naar uw komst!

Hartelijke groet,

Herma Winnemuller (landgoed Bleijendijk)
Anne-Marie Majoie (regioadviseur BPG)