Extra BPG nieuwsflits: bijeenkomsten BPG

Komende weken organiseert BPG Vereniging landelijk Brabant een aantal interessante bijeenkomsten. Graag willen wij de volgende bijeenkomsten bij u onder de aandacht brengen:

  • Dinsdag 28 mei: Brabanttafel over duurzame landbouw en afzet van agrarische producten op eigen landgoed.
  • Dinsdag 11 juni: ALV BPG Brabant
  • Woensdag 19 juni: Ontmoeting in het Groen
  • Zaterdag 22 juni: ALV & Familiedag FPG
  • Vrijdag 5 juli: Bossensymposium

Dinsdag 28 mei: Brabanttafel over duurzame landbouw en afzet van agrarische producten op eigen landgoed
Op dinsdag 28 mei gaan we tijdens een zogenaamde Brabanttafel met elkaar in gesprek over de mogelijkheden voor landgoedeigenaren en grondbezitters om akkerbouwpercelen te verduurzamen en de mogelijkheden om (duurzame) agrarische producten zelf te vervaardigen en af te zetten op het landgoed. Heeft u interesse om deel te nemen aan de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar info@landelijkbrabant.com.

Agrariërs die gronden pachten van grondeigenaren zijn ook van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bijeenkomst!

Dinsdag 11 juni: ALV BPG Brabant
Het bestuur van BPG Verenging landelijk Brabant nodigt leden en medeleden van harte uit voor de voorjaars-ALV op Dinsdag 11 juni. Leden en medeleden zijn van harte welkom op het gemeentehuis van de gemeente Laarbeek. Na de ALV worden zij door Jan en Marcelle de Jong van Beek en Donk ontvangen op Landgoed Eyckenlust (5 minuten rijden vanaf het gemeentehuis). Op Landgoed Eyckenlust zullen Ina Adema, Commissaris van de Koning, en Floris van Alkemade, oud-Rijksbouwmeester en betrokken bij Landgoed Eyckenlust, komen spreken.  Het belooft een interessante bijeenkomst te worden.

Leden en medeleden kunnen zich aanmelden via deze link. Niet leden die geïnteresseerd zijn in BPG en haar activiteiten zijn ook van harte uitgenodigd deel te nemen. Niet leden kunnen zich aanmelden via info@landelijkbrabant.com.

Woensdag 19 juni: Ontmoeting in het Groen
Particuliere eigenaren zijn van harte uitgenodigd voor de Ontmoeting in het Groen editie van 20204. De editie van 2024 vindt plaats op Woensdag 19 juni in Breda. Dit jaar is Waterschap Brabantse Delta de gastheer. De Ontmoeting in het Groen is een netwerkevenement voor iedereen die in Brabant werkt aan toezicht en handhaving in het buitengebied. Tijdens de bijeenkomst worden verschillende praktijkcasussen uitgelicht en wordt er met elkaar gesproken over uitvoering en beleid. Heeft u interesse om deel te nemen, klikt u dan hier om u aan te melden.

Zaterdag 22 juni: ALV & Familiedag FPG
Leden en medeleden van BPG zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de ALV van FPG op Zaterdag 22 juni. De ALV vindt dit jaar plaats op Safaripark Beekse Bergen. Kinderen en kleinkinderen zijn ook van harte welkom en tijdens de inhoudelijke ALV vindt er een speciaal kinderprogramma plaats. Leden en medeleden kunnen zich aanmelden via deze link.

Vrijdag 5 juli: Bossensymposium
Op vrijdag 5 juli organiseert BPG samen met provincie Noord-Brabant en Bosgroep Zuid een Bossensymposium op Landgoed Gorp en Roovert. Leden van BPG en belanghebbende die geïnteresseerd zijn in bosherstel en/of bosaanleg zijn van harte welkom. Meer info vindt u via deze link: Save the date: vrijdag 5 juli Bossensymposium – Brabant Bos Provincie Noord-Brabant.