Onderwijs en scripties

Historische landgoederen en buitenplaatsen waren en zijn vanwege hun bijzondere ensemble en geschiedenis belangrijke dragers van het Nederlandse cultuurlandschap. Reden temeer om deze te koesteren en te delen met wie dit lief heeft.

Op jonge leeftijd kunnen kinderen op een speelse manier betrokken worden bij de natuur en de geschiedenis van een landgoed. Iedere eigenaar heeft een passie voor zijn historisch landgoed, buitenplaats of nieuw landgoed. Juist hierdoor kunnen kinderen bij de hand worden genomen om onderdeel uit te maken van misschien wel het schrijven van een nieuwe geschiedenis.

Veel landgoederen openen de deuren voor diverse onderwijsinstellingen van basisschool tot landschapsgeschiedenis aan een universiteit. Kortom het maakt niet uit wie of wat je bent, iedereen kan zijn steentje bijdrage in de natuur.

Neem contact op

Mocht je als student of leerling interesse hebben om een bezoek te brengen met een school of andere onderwijsinstelling, of wil je een scriptie schrijven bij een particulier landgoed in jouw regio? Of ben je geïnteresseerd een van de vele maatschappelijke thema’s waar onze leden zich mee bezig houden? Neem dan contact met ons op. Wij brengen je graag in contact met onze leden. Onze leden kunnen ook altijd deskundig advies waarderen.

Stuur je mailtje naar info@landelijkbrabant.com en we nemen dan weer contact met jou op.