Vacature voor Belangenbehartiger / Projectmedewerker Gelderland en Noord-Brabant (junior, 36 uur)

Vacature

voor een

Belangenbehartiger / Projectmedewerker Gelderland en Noord-Brabant (junior, 36 uur)

Werk je graag mee aan een levendige vereniging? Organiseer jij graag op eigen kracht evenementen over maatschappelijk relevante thema’s? Initieer je graag relevante projecten en voer je die ook nog graag uit? Heb je affiniteit met belangenbehartiging? Heb je altijd al op de mooiste plekken van Nederland willen komen? Ben je sociaal, mensgericht en heb je een hart voor verenigingswerk? Werk je graag in Gelderland en Noord-Brabant? Lees dan gauw verder!

Wie ben jij?

Je bent minimaal HBO opgeleid, met een accent op natuur, cultuur, landbouw of buitengebied – Je hebt affiniteit met onze doelgroep – Je hebt van nature een goed overzicht en kan structureren – Je bent goed in samenwerken en mensen met elkaar verbinden – Daarnaast vraagt de functie sterke communicatieve vaardigheden, verenigingsgevoel, politieke sensitiviteit en een energieke, ondernemende houding. Affiniteit met lobby en belangenbehartiging is handig, kennis van projectmatig werken en organisatietalent noodzakelijk. Ervaring met het zelfstandig organiseren van evenementen stellen we ook zeer op prijs.

Wie zijn wij?

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) is de vereniging van particuliere eigenaren van landbouwgronden, bos- en natuurterreinen en landgoederen. Onze leden zijn verantwoordelijk voor zo’n 200.000 hectare grond en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan de voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuur- en landschapsbeheer en recreatiemogelijkheden.

Onze vereniging bundelt hun krachten en staat voor collectieve belangenbehartiging, een sterk en inspirerend netwerk en het delen van kennis. Dat doen we landelijk in FPG en provinciaal met onze provinciale verenigingen.

We werven nu voor uitbreiding en provinciale versterking voor het ondersteunen van het Gelders Particulier Grondbezit (GPG) en de BPG Vereniging landelijk Brabant.

Wat houdt je werk in?

Samen met collega’s en vrijwillige bestuurders ben je aan de slag voor het versterken van een levendige en actieve vereniging. Daarvoor doe je aan verenigingszaken, projecten en collectieve belangenbehartiging.

Je bent veel bezig met verenigingszaken. Denk daarbij aan het opzetten van een programma voor en organiseren van ledenbijeenkomsten, maar ook bijvoorbeeld een verkiezingsdebat. Daarnaast gaat het om ledenwerving en onderhouden van de website en social-media.

Steeds vaker doen wij ook projecten. Concrete projecten met onze leden die nu lopen gaan over natuurinclusieve landbouw, verdienmodellen, duurzaam bodembeheer, bosbouw en over mogelijkheden voor natuurrealisatie door particuliere eigenaren. Vaak gaat het daarbij om kennisdeling.

Bij belangenbehartiging ondersteun je onze bestuursleden en overleg op het provinciehuis. Daarbij gaat het over provinciale onderwerpen op het terrein van landbouw, bos- en natuur, pacht en eigendom.

In wat voor team kom je terecht?

Je werkt vanuit ons kantoren in Ede/Wageningen en Almkerk in nauwe samenwerking met je directe collega’s en de bestuurders van GPG en BPG, ook is vanuit huis werken bij ons niet ongewoon. Je komt in een gezellig team met 12 collega’s van alle leeftijden, maar vooral twintigers en begin dertigers. We zijn allemaal regelmatig op pad en ook jij zal niet alleen achter je pc te vinden zijn. Elke dinsdag lunchen we met zijn allen in Ede/Wageningen we hebben regelmatig leuke uitjes.

Wat bieden wij jou?

Een gevarieerde baan met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid – De mogelijkheid om op prachtige plekken op landgoederen te komen – Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling – Een marktconform salaris, op basis van je ervaring – Een divers netwerk en gezellige collega’s!

Interesse?

We ontvangen je motivatiebrief en CV graag zo spoedig mogelijk per e-mail op fpg@grondbezit.nl. Wil je daarbij vermelden waar je onze vacature hebt gevonden? Sluitingsdatum is 30 juli a.s.

Nadere informatie kan worden ingewonnen via ons secretariaat op tel. 0318-578 550. Sollicitaties ontvangen wij graag via fpg@grondbezit.nl .

Zie hieronder voor meer informatie over: