Particuliere grondbezitters aanjagers 4.000 ha nieuwe natuur

BPG Vereniging landelijk Brabant en ZLTO gaan in Brabant samen met particuliere grondbezitters nieuwe natuur maken. Dit is mogelijk als dat gecombineerd wordt met duurzame groene verdienmodellen.

Deze ambitie werd uitgesproken tijdens het symposium ‘eenheid in verscheidenheid, dat vandaag in den Bosch werd gehouden, tgv het 25 jarig bestaan van BPG Vereniging landelijk Brabant.

v.l.n.r.: Wim Bens (ZLTO), Maurits van Bouwdijk Bastiaanse (BPG) en Mary Fiers (GOB)

De Provincie Noord-Brabant heeft de opgaaf in Brabant van af de jaren ’90 21.000 ha. om te vormen in nieuwe natuur in het kader van o.a. het te realiseren Natuurnetwerk Brabant. In de afgelopen vijf jaar hebben particuliere grondeigenaren en ondernemers samen hiervan al 40% nieuwe natuur gerealiseerd. En 4.000 ha moet nog vóór 2027 ingevuld worden.

BPG en ZLTO hebben hun leden opgeroepen samen hiermee het Brabantse buitengebied te versterken.

 

Klik hier op de  Verklaring Nieuwe natuur  die vandaag, op 9 oktober 2021,  aan Mary Fiers van Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) werd aangeboden.

 

********

BPG Vereniging landelijk Brabant is de belangenbehartiger van Brabantse particuliere landgoederen en andere particuliere grondbezitters. Wij bevorderen het duurzaam gebruik van het landelijke gebied.

ZLTO is de vereniging van en voor 13.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Wij staan voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en toekomstperspectief voor boeren en tuinders.