Landgoed De Utrecht viert 125 jaar bestaan!

Op 18 april vierden we het 125 jarig bestaan van Landgoed De Utrecht. Ook enkele bestuursleden van BPG waren aanwezig tijdens deze vrolijke happening.

Commissaris van de Koning Ina Adema feliciteerde ASR, eigenaar van het landgoed, met deze mijlpaal. Ze sprak met passie over de belangrijke rol die het landgoed heden ten dage nog steeds speelt in het landelijk gebied. Niet alleen voor de streek door alle verschillende recreatiemogelijkheden en de natuurbegraafplaats op het landgoed, maar ook bij de totstandkoming van houdbare natuur en een toekomstbestendige landbouw.

Tijdens deze viering maakte Raymond Gennissen, rentmeester van het landgoed, bekend dat het landgoed gaat samenwerken met de landgoederen Wellenseind en Gorp en Roovert bij het opstellen van een gebiedsvisie. Dit initiatief is ontstaan in nauwe samenspraak met BPG. Zo kan alvast een start gemaakt worden met het gebiedsproces in dit deel van Kempenland West. Ook de gemeente Reusel en Hilvarenbeek juichen dit initiatief toe en samen met hen, maar ook met de agrariërs, Brabants Landschap, etc. gaan we aan de slag!

BPG is ook bezig om in andere gebieden dit soort samenwerkingen en initiatieven op te zetten. Hebt U zelf ideeën, dan horen we dat graag!