Online bijeenkomst kansen investeringen in natuur

Wanneer:
30 november 2021 @ 20:00 – 21:30
2021-11-30T20:00:00+01:00
2021-11-30T21:30:00+01:00
Waar:
online via MS Teams
Contact:
Neeltje Hermus
Online bijeenkomst kansen investeringen in natuur @ online via MS Teams

UITNODIGING: online informatiebijeenkomst over kansen komende investeringen natuur Noord-Brabant

BPG Vereniging landelijk Brabant, Bosgroep Zuid Nederland, en Natuur Collectief Brabant nodigen u graag uit voor een online informatiebijeenkomst over de komende investeringen in natuur in Noord-Brabant.

Het gaat om ambitieuze overheidsinvesteringen in en rondom stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden. Een ontwikkeling die kansen biedt om gericht aan de slag te gaan met herstel en ontwikkeling van bos en natuur. De bijeenkomst is online via MS Teams, op dinsdag 30 november van 20.00 tot 21.30 uur. 

80 miljoen voor herstel en boscompensatie
Provincie Noord-Brabant zet de komende drie jaar 80 miljoen euro in voor herstel van de stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden en boscompensatie. 15 november 2021 gaat daarvoor een regeling open. 10 miljoen euro gaat naar boscompensatie, 70 miljoen euro wordt ingezet voor bijvoorbeeld hydrologische maatregelen, het ondersteunen van de landbouwtransitie of exotenbestrijding. Een schematische weergave met de verdeling van de 80 miljoen kunt u hier downloaden. Het is de bedoeling dat alle maatregelen voor 2025 zijn gerealiseerd.

Kansen voor uw eigendommen?
Medewerkers van het Programma Natuur van provincie Noord-Brabant zullen de regeling tijdens de informatiebijeenkomst toelichten. Frans Post vertelt vervolgens over de plannen voor de uitvoeringsagenda bos, en de raakvlakken met de Brabantse regeling voor natuurherstel. Daarna heeft u de gelegenheid om vragen te stellen over de regeling en wat deze voor u kan betekenen.

Programma
Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

  • Welkom en introductie – Bestuur BPG Vereniging landelijk Brabant
  • Natuurherstel in Noord-Brabant en de nieuwe regeling – Klazien Witteveen, Daan Custers en Roy de Beijer
  • Raakvlakken met de uitvoeringsagenda bos – Frans Post
  • Mogelijkheid voor vragen

Aanmelden
Als u wilt deelnemen, zien wij uw aanmelding graag uiterlijk maandag 29 november tegemoet via projecten@landelijkbrabant.com. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een handleiding voor MS Teams en een link waarmee u via uw computer of mobiel kunt deelnemen aan de online bijeenkomst. Als u vragen heeft over het gebruik van MS Teams kunt u contact opnemen met Neeltje Hermus via bovenstaand e-mailadres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *